Közélet

Dömsödi nem fogadja el a vereséget, csak beletörődik

Szerinte az új fideszes polgármester azt se tudja, mire vállalkozik.

Csalódottan nyilatkozott az ATV-nek Dömsödi Gábor, aki alig több mint száz szavazattal maradt alul a fideszes Farkas Attilával szemben a vasárnapi pásztói időközi önkormányzati választáson.

Dömsödi 2014 óta vezette a kilencezres kisvárost, amelynek képviselő-testülete április végén feloszlatta magát, ezért kellett kiírni a választást. A volt tévés hétfőn kijelentette:

Nem fogadom el az eredményt, mert nem tudom elfogadni azt, hogy valaki, aki azt se tudja, hogy mire vállalkozik, lesz a város polgármestere, és tönkretesz mindent, amit sikerült elérni, évek alatt. Ezt elfogadni nem lehet, én beletörődöm. Az talán jobb kifejezés.

A mostani időközin függetlenként induló, leköszönő polgármestert egyébként azért érték támadások, és azok után különbözött össze a fideszes többségű képviselő-testülettel, hogy a tavaszi országgyűlési képviselő-választáson az LMP jelöltjeként vett részt. Farkas korábban alpolgármester volt, ő már februárban lemondott tisztségéről, szerinte ugyanis „mióta bejelentette, hogy feladja függetlenségét, és LMP-színekben indul az országgyűlési választásokon”, Dömsödi „stílusa szinte elviselhetetlenné vált”. (Fotó: MTI / Komka Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik