Belföld

Dömsödi: A bicikliút nagyon jó, mert az alkotmányos költség nem tűnik fel annyira

A pásztói polgármester és LMP-s képviselőjelölt azt állítja, Nógrádban a fideszes Becsó testvérek mondják meg, mi épüljön uniós pénzből.

Dömsödi Gábor pásztói polgármester, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje kedden este a Hír TV műsorában azt állította: Nógrád megyében „a fideszes Becsó testvérek mondják meg, hogy lesz-e uniós pályázat, és hogy milyen legyen”.

A salgótarjáni székhelyű választókerületben jelenleg Becsó Zsolt az országgyűlési képviselő, de az április 8-i választáson már testvére, Becsó Károly indul. Dömsödi azt mondta, az önkormányzat havi hárommillió forintot fizet egy pályázati projektmenedzser cégnek, amelynek Becsó Károly az ügyvezetője.

Beszélt arról, hogy Pásztó környékén kétmilliárd forint uniós pályázati pénzből épül olyan kerékpárút, amire semmi szükség nincs, mert ipari területek mellett halad el, de Becsó Károly állítása szerint ebben a projektben is érdekelt. Úgy véli: ebből a pénzből az összes salgótarjáni, bátonyterenyei és pásztói sáros utat meg lehetne csinálni, ám a bicikliút azért „nagyon jó, mert ott az alkotmányos költség nem tűnik fel annyira, mint például a Magyar Nemzet címlapján”.

Ezzel arra utalt, hogy hétfői számában a Magyar Nemzet azt állította, hogy az Egyesült Államokban tanúvédelem alatt áll egy magyar férfi, aki közreműködött abban, hogy a nyertes uniós pályázatokból kormánypárti képviselőknek kifizetett „jutalékokat” juttassanak arab és ázsiai számlákra, ahonnan a pénzek egy része arab befektetésként, jellemzően ingatlanbefektetések formájában került vissza Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik