Belföld

Dömsödi Gábor alulmaradt Pásztón

Négy jelölt közül Hegedűs Péter független jelöltet választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson.

A választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma.

Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal lett a hajdú-bihari település új polgármestere. Hegedűs így legyőzte a Fidesz által támogatott független jelöltet, Nagy Tamást.

Csige Sándor (független) 52, Dobány László (Magyar Munkáspárt) 47, Nagy Tamás (független) 1709 voksot kapott.

Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető Veres Margitot (független) ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Pásztón a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a névjegyzékben szereplő 5846 választópolgárból 2 882-en szavaztak. Itt azért kellett polgármesterválasztást tartani, mert a település képviselő-testülete április végén feloszlatta magát.

Az időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje és két független jelölt indult, a nyolc önkormányzati képviselői helyre pedig 39-en pályáztak.

A fideszes jelölt, Farkas Attila a szavazatok több mint felét szerezte meg (1432), így legyőzte a függetlenként induló Dömsödi Gábort, aki 1337 szavazatot kapott.

Megvan, ki lesz Felcsút új polgármestere
A fideszes jelölt 535 darab szavazatot kapott.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik