Közélet

4,8 milliárdot költött tanácsadókra a Miniszterelnöség, most rájöttek, hogy van más lehetőség

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 07. 24. 11:44

Ők maguk oldják meg a közbeszerzési feladatokat.
Korábban a témában:

Megszűnik a Miniszterelnökség együttműködése az SBGK Ügyvédi Irodával, az Ész-Ker Kft.-vel és a többi külső közbeszerzési tanácsadóval — ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a keddi Kormányinfón.

A tárca keretszerződést kötött, ez fog kifutni, új eljárást pedig nem indítanak, mert a minisztérium 75-80 ember felvételével költséghatékonyabbá teszi az eljrást. Ahogyan korábban megírtuk: soha nem költött még ennyi pénzt a Miniszterelnökség a közbeszerzések szabályosságát segítő tanácsadókra, az Európai Bizottság mégis arra jutott, hogy minden eddiginél nagyobb rések tátonganak az ellenőrzés rendszerén, és az uniós támogatásokból minden tizedik eurót indokolt megvonni Magyarországtól.

Budapest, 2018. június 5.
Bajkai István fideszes képviselő az egyes törvényeknek a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslat, azaz a "Stop Soros" vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 5-én. A Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott törvénycsomaggal a kormány meg akarja akadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Százmilliárdos kártérítést is követelhetnek az Orbán család ügyvédjétől és társaitól
Ezer hiba kellene ahhoz, hogy felmondják a 4,8 milliárdos külső tanácsadói szerződést. Nem elég hozzá az Európai Bizottság javaslata a több mint 100 milliárdos támogatásmegvonásról.

Mint korábban megírtuk, a kancellária 4,8 milliárd forintot fizet külső tanácsadóknak azért, hogy az uniós támogatások felhasználása szabályos legyen, a brüsszeli auditorok ehhez képest a 29 projektből álló mintában 24 súlyos hibát találtak. Az egyik kifogásolt szerződés éppen a szóban forgó 4,8 milliárdos keretmegállapodás, amelyet maga az uniós támogatásokat menedzselő csúcsszervezet, a Miniszterelnökség kötött.

Gulyás Gergely kérdésre elmondta: az Európai Bizottság véleményétől függetlenül átalakította volna a rendszert, mert a közbeszerzési munka kiszervezését nem tartja elfogadhatónak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.