Közélet

Szocik kérdezték fel Káslert a Tízparancsolatról

A miniszter helyett Rétvári szólt vissza.

Balog Zoltán utódjával, Kásler Miklóssal kapcsolatban talán az égett be leginkább a köztudatba, hogy egy korábbi nyilatkozata szerint a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni a halálos betegségek 70-80 százalékát. Bizonyára ebbe kapaszkodott az MSZP-s Korózs Lajos és Tóth Bertalan is, amikor az alábbi három, nem túl eredeti kérdést szegezték írásban az új emberminiszternek:

  • Mit gondol Ön a „Ne lopj!” parancsolat és a miniszterelnök, illetve a kormány viszonyáról? Nem félti a miniszterelnök és a fideszes elit egészségét?
  • Mit gondol Ön a „Mások tulajdonát ne kívánd!” parancsolat és a miniszterelnök, illetve a kormány viszonyáról? Nem félti a miniszterelnök és a fideszes elit egészségét?
  • Mit gondol Ön a „ Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!” parancsolat és a miniszterelnök, illetve a kormány viszonyáról? Nem félti a miniszterelnök és a fideszes elit egészségét?

Kásler megbízásából parlamenti államtitkára, Rétvári Bence adott választ, aminek lényege:

Láthatóan Önök még mindig nem tudták elfogadni a választási vereségüket.

Egyébként a Nemzeti Nagyvizit sorozatot ajánlotta a képviselő figyelmébe, amelyben az onkológus professzor műkedvelő társadalomtudósként fejtegeti a magyarság sorskérdéseit. (Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik