Közélet

Kirúgási hullámot indított el az egészségügyi tárcánál az új miniszter

Van olyan helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, aki a Népszavától tudta meg, hogy távoznia kell. Ez is példázza, sok emberre kiterjedő és többek számára váratlan sorcserét hajt végre Kásler Miklós, az új miniszter (kiemelt képünkön), főként az egészségügyi területen.

Ahogyan a lap fogalmaz: szinte alig van olyan középvezető, akit az új miniszter még nem állított föl, vagy aki éppen ne a napokban várná selyemzsinórját. Nemcsak a minisztériumban, hanem a háttérintézmények éléről is küldik el a vezetőket.

Mivel a kormány nem jelentette be, hogy valami egészen másba fogna, valami új koncepció mentén indulna el az egészségügyben, ezért tartják sokan érthetetlennek azt a kirúgási hullámot, amely egy kormányváltáskor jellemző. Kétféle magyarázat született ezért. Az egyik szerint megpróbálják Lázár Jánoshoz és Kósa Lajoshoz, a két távozott, más területért felelős miniszterhez kötődő embereket kisöpörni az egészségügyi irányításból. A másik szerint maga Kásler akar tiszta lapokkal indulni, és ilyen nagy méretű sorcseréhez Orbán Viktor támogatását is bírja.

Hogy pontosan ki megy és ki marad, milyen szervek olvadnak be esetleg másba, a Népszava cikke felvillant néhányat belőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik