Belföld

Kásler miniszter Orbán Viktorért imádkozott a születésnapján

Idén sem maradt el a hálaadó szentmise.

Csütörtökön volt Orbán Viktor 55. születésnapja, ebből az alkalomból idén is hálaadó szentmisét tartottak a Belvárosi Plébániatemplomban – írja a hvg.hu. Az eseményt nem verték nagydobra, fideszes körökben terjedt a híre.

A misét Osztie Zoltán plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének volt elnöke tartotta. Azért imádkoztak, hogy „Viktor” a köz javát szolgálja. Többen külön imát mondtak, köztük az eseményt szervező Szentmihályi Szabó Péterné, Rónaszékiné Keresztes Mónika, valamint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós a hvg.hu-nak nem akart beszélni arról, hogy egyeztetett-e az imáról Orbán Viktorral, aki ötvenedik születésnapján, 2013-ban arról beszélt az Indexnek, hogy „az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését”. Arra a kérdésre, hogy a kormányt képviselte-e, a miniszter azt mondta, magánemberként vett részt, egyébként nagyon gyakran jár misére.

Szentmihályi Szabó Péterné nem akart nyilatkozni, a körülötte állók ki is oktatták a portál újságíróját illemből. (Fotó: 24.hu / Bielik István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik