Közélet

Leszerepelt az MSZP-s jelölt a záhonyi polgármester-választáson

Most vasárnap három településen is időközi polgármester-választást tartottak, mindenhol független jelölt győzött.

Záhony

A település eddigi vezetőjét, Helmeczi Lászlót (független) választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson Záhonyban – közölte a Záhonyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel.

Ádám Ilona elmondta, a voksoláson 1966-an vettek részt, huszonhárom szavazat érvénytelen volt. Helmeczi Lászlóra 1586-an, a másik független jelöltre, Kövesdi Péterre 257-en, míg az MSZP-s Magyar Zoltánra százan szavaztak.

Záhonyban vasárnap önkormányzati képviselők megválasztásáról is döntöttek, a hat képviselői helyre huszonketten pályáztak.

Az időközi voksolást azért kellett megtartani, mert a korábbi képviselő-testület február 7-én megtartott ülésén feloszlatta magát.

Herencsény

A Nógrád megyei Herencsényben Fazekas János független jelöltet választották polgármesterré – közölte a Mohorai Községi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője vasárnap este az MTI-vel.

Petrás Judit elmondta, hogy a 490 választásra jogosultból 142-en jelentek meg az urnák előtt. A leadott szavazatok közül 17 volt érvénytelen.

Az egyetlen jelölt, Fazekas János függetlenként indult a polgármesteri székért.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester, Jusztin Józsefné január 23-án elhunyt.

Drávagárdony

A Somogy megyei Drávagárdonyban Berta Sándor független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást  – tájékoztatta a Darányi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-t.

Kálmán László elmondta: a győztes 64, vetélytársa, a szintén független Nagy János 12 érvényes szavazatot kapott.

A barcsi járáshoz tartozó, mintegy 150 lelkes község 117 választópolgára közül 79 élt a választójogával, hárman érvénytelenül voksoltak – tette hozzá.

Az időközi választásra a korábbi független településvezető, Kovács István idén januárban bekövetkezett halála miatt volt szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik