Közélet

DK: Mészáros lemondásával szintet lép a harácsolás

Az ellenzéki párt szerint az örmény miniszterelnök példája lebeghet Orbán szeme előtt.

A DK szerint Mészáros Lőrinc lemondása a polgármesteri tisztségről arra utal, hogy Orbán Viktor a választási győzelem után még magasabb fordulatszámon folytatná a harácsolást.

Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja szerint eddig is túl sok kényelmetlenséget okozott és feltűnést keltett „a közvélekedés szerint a miniszterelnök strómanjaként működő gázszerelő” számára, hogy közszereplőként évente vagyonnyilatkozatot kellett tennie, és válaszolnia kellett volna a sajtónak a szédítő ütemű gyarapodásával kapcsolatos kérdésekre.

Az ellenzéki párt úgy véli, hogy ha Orbán Viktor az örmény miniszterelnök példáján okulva tart attól, hogy „az elcsalt választás” utáni tömegmegmozdulások megingathatják hatalmát, és a hátralévő időben még megszerezhető javakat be kívánja gyűjteni, érthető, hogy a vagyont őrző Mészáros Lőrincet megszabadítja a nyilvánosság maradék ellenőrzésétől is.

A közlemény azzal zárul, hogy „egyszer minden önkényuralom véget ér, a mai világban pedig tartósan a vagyont sem eltitkolni, sem jogos tulajdonosai elől elrejteni nem lehet”, ezért „Orbán is jobban tenné, ha arra készülne, hogy ebül szerzett jószága ebül is fog elveszni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik