Közélet

Mészáros Lőrincék ölébe pottyant a közpénzből felhúzott szálloda üzemeltetési joga

Nem bír alacsonyabb fokozatba kapcsolni Mészáros Lőrinc sikerszériája. (Sőt, most, hogy lemondott a felcsúti polgármesterségről, alighanem még inkább megtalálják a sikerek.) Nyíregyházán egy hamarosan felépülő, közpénzből finanszírozott hotelt az ő érdekeltsége üzemeltetheti.

Az MTI-ben lehozott tudósítás ugyan nem tér ki arra, hogy a nyertes pályázó, a Hunguest Hotels Zrt. Mészáros érdekeltsége, de ettől még így van.

Szóval az állami hírügynökség azt tartotta fontosnak közölni, hogy a Hunguest Hotels üzemeltetheti az előreláthatólag 2018 negyedik negyedévére megépülő négycsillagos nyíregyházi szállodát – az erről szóló koncessziós szerződést kedden írták alá a szállodalánc és az önkormányzat képviselői a nyírségi megyeszékhelyen.

Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, a Modern városok programból finanszírozott 3,1 milliárd forintból, valamint a társberuházó – az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló – Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által biztosított 900 millió forintból épül fel a 122 szobás hotel Sóstógyógyfürdőn.

A koncessziós üzemeltetésre kiírt hirdetmény iránt három pályázó érdeklődött, közülük egyedüliként a Hunguest nyújtott be érvényes ajánlatot, így a szállodalánc nyerte el a tíz évre szóló üzemeltetési jogot, öt év opciós meghosszabbítási lehetőséggel – közölte a városvezető.

Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója elmondta, a szerződés tíz éve alatt a Hunguest 1,2 milliárd forintot fizet az önkormányzatnak havi részletekben, emellett vállalta az úgynevezett mozgó koncessziós díj kifizetését és a szálloda eszközállományának felújítására fordítható fejlesztési alap létrehozását is. Előbbi esetében a Hunguest harmincszázalékos részesedést fizet évente a szálloda üzemeltetéséből származó eredmény meghatározott részéből, ami lényegében azt jelenti, hogy a felek a hotel üzemi eredményének 60 millió forint fölötti részén osztoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik