Közélet

Gyárfás: Manipulatív hordalék az ellene szóló hangfelvétel

Házi őrizetbe került a Fenyő-gyilkossággal gyanúsított Gyárfás, aki egyperces nyilatkozatot is tett.

Morcosan szabadult Gyárfás Tamás, akit a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként gyanúsítottak meg, és most a Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését, ami meg is történt. Gyárfás így viszonylag szabadon távozhatott haza, amit a sajtó is megörökített.

Pár tévéstáb nyilatkozatra is rávette az egykori sportvezetőt, aki azt mondta, először ügyvédjével, Bánáti Jánossal beszélne és megvárná a másnapi döntést. Akkor azt mondta, öt perce még nem tudta, hogy hazamehet, szóval mindenki megértését kéri, és távozna. Azt azért elmondta:

természetesen abszurdnak érzem az egész felvetést. (…) Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat, de biztos vagyok benne, hogy ez tisztázódik.

Az állítólagos bizonyító erejű hangfelvételt hozzá dobták be, ő küldte el a rendőrségnek. Azt mondta, sok évig megkereste valaki, és az elejtett mondataiból összevágtak egy felvételt. Az illető azt is megkérdezte például, mit szól, most, hogy meghalt Fenyő János, könnyebb-e az élete, mire Gyárfás anno azt felelte lazán, igen, könnyebb, de nem vett részt az emberölésben. Amúgy a hatóságokra nem mondott rosszat, szerinte jól bántak vele. Ezzel zárt:

De nincs titkom.

Bánáti János, Gyárfás ügyvédje megkeresésünkre azt mondta;

Nem beszéltem vele azóta, hogy kijött, de reméltem, hogy legfeljebb házi őrizetbe kerül. Holnap 10-kor lesz a meghallgatása, akkor majd többet tudok mondani.

Exkluzív interjút adott az ECHO TV-nek Gyárfás Tamás

Exkluzív interjút adott Gyárfás Tamás. A Fővárosi Főügyészség házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő-gyikosság ügyében gyanúsítottként kihallgatott volt médiavállalkozó ellen.#ECHOTV #ANEMZETHANGJA #HÍRADÓ

Közzétette: ECHO TV – 2018. április 19.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik