Belföld

A mai napig őrzi a család Fenyő véres ruhadarabjait

Két évtized telt el Fenyő János kivégzése óta. A Vico médiabirodalom tulajdonosa 1998. február 11-én a Margit utcában várakozott a piros lámpánál, amikor a mögötte haladó autóból kiszállt egy férfi, és egy hangtompítós géppisztolyból 19 lövést adott le rá. Fenyő a helyszínen meghalt. Kedd délután a kihallgatását követően őrizetbe vették Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség volt elnökét, akit emberölésre való felbujtással gyanúsítanak.

Fenyő feleségét, Kristyán Juditot annyira megviselte a gyilkosság, hogy külföldre költözött a gyermekeivel.

Amikor a hatóságok néhány éve a jogi képviselőjén keresztül megkérdezték tőle, hogy igényt tart-e volt férje vérrel átitatott kabátjára, ingére és nadrágjára, akkor igennel felelt. Pedig akkor már tíz éve új szerelme volt. Kristyán azt mondta, örökre hálás lesz a nőgyógyászként dolgozó új párjának, hogy kihúzta a gödörből. Férjével való kapcsolatára pedig így emlékezett hat évvel a gyilkosság után:

Először egyikünk sem kedvelte a másikat úgy, mint férfit vagy nőt. Én egy felfújt hólyagnak tartottam, ő pedig egy kényeskedő lányt látott bennem

– mesélte az Elite magazinnak Kristyán Judit. A kezdeti ellenszenvből aztán óriási szerelem lett. Fenyő tenyerén hordozta a híres modellt. 1994-ben pedig megszületett lányuk, Judit. A nő pár évvel később később ismét várandós lett. Fenyő azonban egyszer sem vehette kézbe a fiát. Három nappal a meggyilkolása előtt tudta meg ugyanis, hogy ismét apa lesz.

Az özvegy sokáig magába zárkózott. Az sem vigasztalta, hogy Fenyő örököseként hirtelen ő lett hazánk második leggazdagabb asszonya. Legutóbb 2010-ben került be a leggazdagabbak közé, 11 milliárd forinttal. Úgy tudjuk, hogy jelenleg egy kis svájci faluban él. Nyaranként azonban, ha teheti, hazajön, hogy felkeresse a régi barátait és szeretteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik