Közélet

Fenyő-gyilkosság: megoldódhat a 15 éves rejtély – videó

Kovács Lajos egykori sztárnyomozó azt mondja, szinte biztosan tudja, ki ölte meg 1998. február 11-én a magyar médiacézárt.

Kovács Lajos szerint a magyar médiamogul, Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított férfi csak egy végrehajtó, egy bérgyilkos, aki valakinek a parancsát teljesítette. A nyugalmazott rendőrezredes, a Nemzeti Nyomozó Irodán belül működő „döglött ügyek” osztályának egykori vezetője sejti, ki bízta meg Jozef R.-t a gyilkossággal.

R. ügyvédje szerint viszont az, hogy a szlovák férfi DNS-ét megtalálták, még nem bizonyíték arra, hogy ő a gyilkos.

Fenyő János utolsó napja

A vád szerint Jozef R. egy ismeretlen megbízásából két társával készítette elő és követte el a bűncselekményt. Az ismeretlentől géppisztolyt, lőszereket és hangtompítót szereztek. Feltérképezték a sértett mozgását, és 1998. február 11-én autóval megjelentek a II. kerület Törökvészi úti Vico-székház közelében. Onnan követték a kocsival elinduló sértettet, majd 18 óra körül a II. kerületi Margit utcában egy piros lámpánál a feltorlódott kocsisorban Jozef R. géppisztolyával kiszállt a járműből, a sértett autójához ment, és a jobb első ajtó ablaknyílásán keresztül két sorozatlövéssel megölte a vállalkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik