Közélet

Félmilliót fizethet a fideszes média Hadházynak

Az LMP társelnökéről meglehetősen sokat hazudtak a bíróság szerint is.

Lassan már nincs is hírértéke, hogy egy ellenzéki politikus vagy egy civil pert nyer valamelyik Fidesz-oldali médium ellen, olyan iszonyatos mennyiségű elmarasztaló határozat született az elmúlt években. De néha akad egy-két kiemelkedő per, egy ilyenről számolt be a Hvg.hu is csütörtökön:

ebben az áll, hogy a fideszes közíró Bayer Zsolt és a Magyar Idők ellen is pert nyert az LMP-s Hadházy Ákos.

A zöld politikus a Facebook-oldalán tette közzé a tárgyalási jegyzéket, ami szerint egy személyiségi jogi perben 300 ezer forint megfizetésére kötelezték – nem jogerősen – Bayert. Előző nap Hadházy a Magyar Idők ellen is nyert egy pert becsületsértések miatt. A nyíltan fideszes újság ugyanis azt hazudta, hogy a politikus és környezete tele van korrupciós ügyekkel, családja földmutyiban érintett, valamint tönkretett egy nyugdíjast.

Bayer Zsolt közben egy budapesti könyvbemutatón járt, ahol migránsozott: a nyugati országokat bűnsegédnek festette le a migrációban, persze ha ez kell nekik, hajrá, de Magyarország próbálja meg elkerülni. Szóba hozta Udo Ulfkotte és Stefan Schubert Határtalan bűnözés című könyvét, amit majdnem betiltottak Németországban, Magyarországon pedig Bayerék oldala falta Ulfkotte könyveit, míg a másik oldal bemocskolta a szerzőt (jellemző, hogy a könyvet a szintén sok sajtópert veszítő Pesti Srácok adta ki). Kiderült, a nyugat iszlamizálódik, Párizs már nem is európai, de Bayer azért még látja a szikráját az ellenállásnak – írja az MTI.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik