Belföld

Bayer Zsolt csapdát állított, de áldozatai csapdájába sétált bele

Bayer Zsolt cikksorozata miatt borította a bilit a menekülteken segítő, sorossággal vádolt Migration Aid. Egy furcsa orosz-brit-talán izraeli férfi akart a szervezet vezetőjével minden áron találkozót. Gyanakodtak, de kétszer elmentek és rögzítették a beszélgetést hangban és képben. Az illető személyre gyanakodtak, hogy valamelyik titkosszolgálat embere lehet, aki mindent meg akart tudni a hazai civilekről, valamint furcsa módon tüntetésekre, illegális tevékenységekre biztatta őket. Aztán egyszer csak megjelent Bayer Zsolt cikksorozata minderről. Élőben közvetítjük a sajtótájékoztatót.

A Facebookon jelentette be a Migration Aid nevű, menekültek ellátását segítő szervezet, hogy rendkívüli sajtótájékoztatót tart szerda délelőtt. Ennek oka az, hogy az elmúlt napokban szerintük a kormányközeli média a lejáratásukba kezdett, és a kampány központi témájává váltak (a Magyar Idők és Bayer Zsolt nagy sorosozásba kezdett egy hangfelvétel alapján, ld. lejjebb az Előzmények alcím alatti részt). Hozzátették:

Eddig csendben maradtunk és vártunk, hogy a fideszes vezérkar kirakja az asztalra minden kártyáját. Ma mi következünk.

Siewert András, a szervezet operatív igazgatója ezért 11 órától a közlemény szerint kirobbantja „az utóbbi idők legsúlyosabb belpolitikai botrányát”.

A VIDEÓ ÉLŐBEN ITT:

Bayer Zsoltról tart sajtótájékoztatót a Migration Aid

Közzétette: 24.hu – 2018. március 21.

Siewert a következőket mondta el 11-től:

Plüssállatok előtt arról beszélt, hogy tűkön ülve várták a cikkeket, mivel érezték, hogy a Bayer anyagában említett, nevét nem vállaló oknyomozó forrás gyanús. Azonban nemcsak Bayer embere készített a Siewerttel való találkozókon hang-, sőt fényképfelvételeket. Az is felvetődött, hogy külföldi titkosszolgálat beszervezési kísérlete lehet az egész, ezért a magyar hatóságoknak is átadták az anyagot.

2017. december 19-én kezdődött az egész, egy bizonyos Grigorij Alekszandrov írt nekik, kérte, hogy egy angol fintech cégnek segítsenek menekültek azonosításában. Utánanéztek a cégnek, de nem lelték nyomát sehol. Két nap múlva jött még egy mail, Siewert erre válaszolt már. Egy bécsi találkozóra hívta meg az angliai férfi Siewertet, felajánlva a költségek megtérítését. Január 9-én találkoztak, ezt titokban mindkét fél rögzítette, Siewerték jobb minőségben, mint Bayerék. A válaszokkal előre felkészültek, kvázi csapdát állítottak a csapdaállítóknak.

Ez a bizonyos Alekszandrov (aki három e-mailben háromféleképp írta le a nevét) erős izraeli akcentussal beszélt, egy idő után kérdezgette, hogy vannak-e civil szervezetekkel és ellenzéki pártokkal kapcsolataik, tudnak-e tüntetéseket szervezni, illegális dolgokat véghezvinni. Másnap már kapták az újabb üzenetet, de konkrétumokról még mindig nem írtak nekik.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Február 12-én ismét találkoztak Bécsben (egy nő is jelen volt Alekszandrov mellett), ahol kaptak egy prospektust arról, hogyan kéne biometrikus adatokból adatbázist építeni. Kérdezték, van-e saját adatbázisuk, erre azt mondta Siewert, van, de személyes adatok nélkül. Megmutatta a sajtónak is, táblázatban vezették a menekült családok ruhaméreteit, hogy az adományokat hatékonyan el tudják osztani. Be akarta magát Alekszandrov úr juttatni a tranzitzónába, de mondták neki, hogy az rendőrségi műveleti terület, ott nem építhet adatbázist. Ezután lassan csend lett, majd március 19-én megjelent Bayer cikke.

Előzmények: Bayer Zsolt nekiront a „Soros-hálózatnak”

A Magyar Idők kezdett ugyanis lehozni egy Bayer Zsolt publicista nevével kitett cikksorozatot, aminek eddig két része élesedett. Az elsőben Bayer gyakorlatilag a kormány szemüvegén keresztül mutatja be a migránspártinak, Soros-pénzből élőnek, tagjai között bűnözőkkel működőnek a szervezetet. A cikk egyetlen hírértéke, hogy egy magát meg nem nevező oknyomozó újságíró (ez elég szokatlan dolog a szakmában) beszélgetett Siewerttel, és ezt rögzítette is.

Ennek során derült ki az, hogy Soros György politikai és pénzügyi befolyását akarja kiterjeszteni Magyarországon, hogy a szervezet adatbázist épített a tranzitzónában a menekültek adataiból, végül azt részletezi (és ebben semmi meglepő vagy illegális nincs), hogy a Migration Aid kapcsolatban áll más magyarországi és külföldi civil szervezetekkel, azaz NGO-kkal.

A második részben azt emlegeti fel a cikk, hogy az Orbán-barát izraeli kormányhoz közel álló Jerusalem Post egy hangfelvételén Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe vezetője arról beszél, hogy német cégeken keresztül nyomást gyakorolhatna a német kormány Budapestre. A cikkben Tracie Ahern, a Soros Fund Management tőkealap korábbi pénzügyi vezetője beszél arról, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványt Soros politikai véleménye érvényre juttatására használja. Ahern elmondja még, hogy Soros dollármilliárdokat költött eddig Magyarországon, ahol kétezer fő szolgálja őt.

A kormány úgy tűnik, nem hallgatta a sajtótájékoztatót

Ugyanis elképesztő mennyiségű, az eseményen elmagyarázott és cáfolt dolgot ír közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Szó szerint közöljük, a propaganda iskolapéldája: “Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak. Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.

Elmondta a „Soros-szervezet” vezetője, hogy miért lobbizik Németországban
Szijjártó Péter a hangfelvételt követeli attól az izraeli laptól, ami erről írt.

Cikkünket frissítjük, hamarosan pedig bővebb riporttal jelentkezünk a történetről.

(Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik