Belföld

Még három gyanús cég került elő Bayer Zsolt cikksorozatával kapcsolatban

Még legalább három gyanús cég lehet abban az ügyben, amely Bayer Zsolt Magyar Időkben megjelent cikksorozatával kapcsolatban került elő kedd reggel.

Korábban írtunk róla, hogy Siewert András, a Migration Aid egyik vezetője közölte, hogy gyanús, akár titkosszolgálati hátterű cég lehet a Magyar Idők cikksorozata mögött, amelyet Bayer Zsolt a Soros-hálózat leleplezésére írt. Erről részletesebben itt olvashat:

Bayer Zsolt tényleg titkosszolgálatok segítségével kezdte el megszervezni a Soros-hálózatot?
Nagyon furcsa sztori kezd kibontakozni, amelyben a kormány fő írnoka titokzatos felvételeket szerzett egy civil szervezetről, és ezzel a kormány tovább ütheti a neki nem tetsző szervezeteket.

A lényeg, hogy a Migration Aidet egy Smart Innotech nevű cég kereste meg, hogy két bécsi találkozón kérdéseket tegyen fel nekik a menekültek listázásával, a többi menekülteket segítő szervezettel, Soros Györggyel és az ellenzéki pártokkal kapcsolatban. Az ezekről készített hangfelvételt a Magyar Idők közölte Bayer Zsolt cikksorozatában.

Ez a gyanús cég a Magyar Helsinki Bizottságot is megkereste, de a szervezet nem válaszolt az e-mailre. Később telefonon is hívták őket, de miután megkérték őket, hogy írják le, mit is szeretnének pontosan, eltűntek.

De a Helsinki Bizottságtól azt is megtudtuk, hogy még három ehhez nagyon hasonló gyanús megkeresésük volt más cégektől is, de egyikre sem válaszoltak. 

Siewert még két szervezetet említett, amelyekről úgy tudja, hogy megkereste őket a cég, de tőle is kérdezgettek ezekről a szervezetekről. A Migszolt és a Menedék Egyesületet, de azt mondták, hogy őket nem keresték, a Menedéknél például Siewert Andrástól hallottak először a dologról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik