Közélet

Mindenkinek szórólapot küld a Fidesz, hogy az ellenzéket sározza

A kormánypárt azzal szeretne választást nyerni, hogy azt állítja magáról: egyedül ők nem bontanák le a kerítést.

Szórólapot küld a Fidesz minden magyar háztartásba, ezeken arról tájékoztatják az embereket, hogy „ha a bevándorláspárti ellenzék tehetné, akkor lebontaná a határzárat”. Ezt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Korábban már írtunk arról, hogy nincs köszönőviszonyban a valósággal a Fidesz állítása, egyetlen ellenzéki párt, az Együtt gondolja úgy, hogy le kellene bontani a kerítést, az ő politikusaik viszont fel sem kerültek a kormány gyengén kivitelezett plakátjára, amelyen ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Soros György társaságában, kezükben vágószerszámmal láthatók.

Ennek ellenére Hidvéghi szombaton azt állította, hogy „az ellenzéki vezetők kétségbeesett hazudozásba kezdtek, és próbálják letagadni ezt”. Arra hivatkozott, hogy egykor Gyurcsány Ferenc értelmetlennek nevezte a határzárat, Vona Gábor hatalmas bukásnak nevezte a kerítést, Szél Bernadett kijelentette, „ha lezárjuk a határokat, azzal semmire sem fogunk menni”, Karácsony Gergely pedig azt mondta, „semmiképpen se kerüljön sor kerítés építésére”.

Hidvéghi közölte: a Fidesznek „Magyarország az első, mindent megtesznek, hogy megvédjék Magyarországot, és nemet mondanak a betelepítésre, ezért indították el a plakátkampányt és a tájékoztató telefonokkal ezért keresik meg az embereket”. A „tájékoztató telefonok” valójában abból állnak, hogy egy géphang – amely elfelejti közölni, hogy a Fidesz megbízásából telefonál – azt állítja, hogy Vona Gábor „radikális iszlamisták előtt Allahot dicsőíti”, és „emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón magyarázkodásra kényszerült amiatt, hogy nemrég még Orbán Viktor is „az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának” nevezte az iszlámot. Erről Hidvéghi azt mondta, „nagyon helyes, ha a miniszterelnök tisztelettel beszél más kultúrákról és vallásokról, össze sem hasonlítható ez azonban azzal, hogy Vona Gábor Törökországban török közönség előtt Allahot dicsőítette és hitet tett az iszlám mellett”.

Vonát arra hivatkozva támadja a kormánypárt, hogy a Fidesz-közeli Mandiner közzétett egy pár másodperces videót, amelyen Vona török közönség előtt, törökül elmondott szavait így fordították: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” Vona erre reagálva a Facebookon közölte, hogy ócska és nevetséges hazugság, hogy Allahot dicsőítené, törökül ugyanis Istent Allahnak nevezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik