Belföld
A Fidesz Álljunk ki Magyarországért! rendezvénysorozatának záróeseménye

Útmutatót kaptak a fideszes politikusok arról, hány migránsról beszélhetnek

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 01. 17. 07:23

Összezavarta a menekültügyben zérótoleranciához szokott kormánypárti politikusakat, hogy kiderült, Magyarország közel 1300 menekültet fogadott be 2017-ben. Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a napokban a Times of Malta nevű máltai lapnak adott interjújában érvelt azzal, hogy bár a kormány nem verte nagydobra, mégis történtek befogadások.

Az új helyzetre való tekintettel változtatni kellett az általános kommunikáción is. Hétfőn egy, a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs által aláírt sorvezetőt küldtek szét a párt országgyűlési képviselői és választókerületi elnökei számára.

A Magyar Nemzet szerdai értesülése szerint a fideszes képviselőknek ezentúl be kell építeni az érvrendszerükben, hogy Magyarország igenis befogadott már menekülteket. Azt kell hangoztatni, hogy a hatóságok 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban pedig két hét alatt 37 személy esetében döntöttek a nemzetközi védelem megadásáról.

A lap szerint Hidvéghi Balázs azt kéri a fideszesektől, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményével teljesen megegyező érvelést használjanak a témában.

A körítésből persze nem maradhattak ki Soros György magyar származású üzletemberre vonatkozó útmutatások. A fideszes kommunikáció mindent vivő érvelése továbbra is az lesz, hogy az ellenzéki politikusok, akik bírálják a magyar kormányt, „teljesen nyilvánvalóan Soros zsebében vannak, akik lebontanák a kerítést, és végrehajtanák az Európai Parlament által szorgalmazott, felső határ nélküli, kötelező betelepítési kvótát”. Arra is kitérnek, hogy a genfi egyezmény szerint, akik nemzetközi védelemre jogosultak, azoknak védelmet kell adni. Utóbbira az jogosult, akinek az élete veszélyben forog. Mint fölhívják a figyelmet, a nemzetközi védelemben részesülők száma nyilvános adat, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján megtalálható.

Magyarországnak egyébként a folyamatosan támadott brüsszeli menekült kvóta alapján a tavaly befogadott menekültek számával megegyező, összesen 1294 menekültet kellene befogadni. A kormány erre eddig nem volt hajlandó, a kvótapert viszont elvesztették.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Britain's Prime Minister Theresa May leaves after a press conference following a special meeting of the European Council to endorse the draft Brexit withdrawal agreement and to approve the draft political declaration on future EU-UK relations on November 25, 2018 in Brussels. - The European Union's top official urged British lawmakers to ratify the Brexit deal Prime Minister Theresa May has negotiated with European leaders, warning it will not be modified.
"This is the best deal possible for Britain, this is the best deal possible for Europe. This is the only deal possible," Jean-Claude Juncker, the president of the European Commission, said after a Brussels summit. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.