Közélet

Befogadott a kormány 1300 menekültet, de nem akar róluk beszélni a parlamentben

A Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely még mond pár szót, aztán eloldalog, mert minek beszélni egy ilyen témáról ugye.

Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője fel fog szólalni az Országgyűlés keddi rendkívüli ülésén, aztán fideszes és KDNP-s képviselőtársaival együtt lelépnek az ülésről – írja az ATV. Az még nem lenne meglepő, hogy egy közpénzből eltartott képviselőnek nincs kedve a munkáját végezni (azaz megjelenni az üléseken), de itt más pikantériája is van a dolognak:

ugyanis az ellenzék kezdeményezte az ülést a titokban befogadott 1300 menekültről.

Az ellenzéki pártok szerettek volna arról beszélni, miért hergel a kormány a menekültek és Soros György ellen, miközben fű alatt menekülteket fogad be. Vizsgálóbizottságot is felállítottak volna. Kövér László házelnök 1 órára hívta össze az ülést, de valószínűleg nem lesz határozatképes a Ház. Orbán Viktor még az országban sincs, az osztrák kormányfővel fog tárgyalni Bécsben.

A fideszes módszer egyszerű lesz várhatóan: nem szavazzák meg a napirendet, előtte kivonulnak, így be kell rekeszteni az ülést. Így a bevándorlás mellett a nyugdíjrendszerről és a közszolgálati tisztviselők bérrendezéséről is csak napirend előtti vagy utáni felszólalásokban eshet szó.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik