Belföld

Orbán Viktor nem lesz ott a parlamenti vitanapon, amit azért hívtak össze, hogy őt kérdezzék

Kövér László házelnök Orbán Viktor segítségére sietett, hogy a miniszterelnöknek ne kelljen kellemetlen kérdésekre válaszolnia. A Magyar Nemzet szerint legalábbis ez lehet az oka annak, hogy Kövér egy olyan napra tűzte ki a parlament következő rendkívüli ülését, amelyről tudni lehetett, hogy aznap Orbán még csak az országban sincs. A rendkívüli parlamenti ülés összehívását a Jobbik, az MSZP és az LMP is támogatta.

Az ülést kifejezetten azért kezdeményezték, hogy Orbán Viktor válaszoljon arra, hogy miért dübörög a bevándorlásellenes propaganda milliárdokból, miközben Magyarország csendben befogad menekülteket.

A rendkívüli ülést kénytelen volt kiírni Kövér László, miután elég ellenzéki politikus aláírta a kezdeményezést. Azonban az ülést január 30-ára tűzte ki, amikor Orbán Bécsbe utazik Sebastian Kurz kancellárhoz tárgyalni.

Az országgyűlési munkát előkészítő házbizottság tegnapi ülésén ezért ellenzéki politikusok azt szerették volna elérni, hogy egy nappal később legyen az ülés. Tehát, hogy eredeti célja megvalósulhasson, azaz számon kérhető legyen a miniszterelnök. Ezt a bizottság fideszes tagjai leszavazták, így Orbán megússza a kellemetlen ülést.

Kiemelt kép: Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik