Közélet

Rendkívüli parlamenti ülés lesz a befogadott menekültek miatt

A Jobbik saját sikerének vallja, hogy összegyűjtötte az ehhez szükséges aláírásokat.

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírást az elmúlt három évben titokban befogadott 2300 menekült ügyében – közölte a párt csütörtök este. A Jobbik közleményében azt írta: a kezdeményezést szocialista és LMP-s képviselők is támogatták.

Úgy fogalmaztak, az Orbán-kormány az elmúlt három év alatt több tízmilliárd forintot szórt el migrációs nemzeti konzultációkra, népszavazásra, kampányokra, miközben folyamatosan történtek a betelepítések.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról beszélt, hogy Magyarország tavaly csaknem 1300 embernek biztosított oltalmat, részesített nemzetközi védelemben, de nem befogadásról van szó. Jelezte, hogy a védelemben részesítettek nem összekeverendők a gazdasági bevándorlókkal, őket ugyanis Magyarország megállítja. (MTI)

Dehogyis fogad be menekülteket a kormány
Nem arról van szó, hogy a kormány azt hazudta, hogy ide aztán nem jöhetnek menekültek, aztán véletlenül mégis lebukott, hogy stikában befogadott 1294 embert. A lényeg éppen az, hogy ne lehessen érteni, mi történik.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik