Közélet

Kósa szerint akkor is kap pénzt Hódmezővásárhely, ha nem a Fidesz jelöltje nyer

De mindent kétszer-háromszor ellenőriznek majd.

Kósa Lajos szerint Hódmezővásárhely nem esik el a megígért támogatásoktól, ha nem a Fidesz jelöltje nyeri az időközi polgármester-választást, de „mindent kétszer-háromszor kell majd ellenőriznünk”. A politikus sajtótájékoztatójáról a Magyar Nemzet írt.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter szerint „rossz álláspont”, amire a Fidesz szórólapjain és sajtótájékoztatóin, de még a vasárnapi misén is arra figyelmeztetik a lakosságot, mégpedig, hogy ha nem a kormánypárt jelöltje, Hegedűs Zoltán lesz a polgármester, nem biztos, hogy megérkezik a 157 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás. Kósa szerint nem ezért kell megválasztani a Fidesz jelöltjét, Hegedűs Zoltánt, hanem azért, mert jó polgármester lenne.

A miniszter kijelentette: Szegedre is megérkeznek a források, pedig Botka László nem a Fideszhez közel álló polgármester. Hódmezővásárhellyel kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte:

Azért nem merem kimondani azt, hogy ha ott megválasztják a függetlent jelöltet, akkor ugyanúgy érkeznek a pénzek, mert nem mondhatom, hogy ő egy talpig becsületes ember

– jelentette ki. Kósa szerint Márki-Zay Péter hazudott, amikor furcsa egybeesésnek nevezte, hogy váratlanul és gyorsan elvesztette munkahelyét, amikor bejelentette indulását, és épp a kampány idejére szereltek fel háza közelében térfigyelő kamerákat. A miniszter szerint ezek az esetek nem függenek össze az indulásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik