Közélet
Hódmezõvásárhely, 2017. október 20.
Németh László esperes megáldja az elsõ világháborúban hõsi halált halt katonák felújított sírjait az átadóünnepségen a hódmezõvásárhelyi Kincses temetõben 2017. október 20-án.
MTI Fotó: Rosta Tibor

A Fidesz mellett prédikáló plébánosért imádkoznak Hódmezővásárhelyen

24.hu
24.hu

2018. 01. 15. 11:43

Hódmezővásárhelyen február végén választanak polgármestert. A vasárnapi misén Németh László plébános az előzetes ígéretének megfelelően a Fidesz támogatására szólította fel a híveit, a plébánia világi vezetője, Márki-Zay Péter helyett, aki független jelöltként indul a fideszes jelölttel szemben.

Márki-Zay Facebook-oldalán azt írja,

még csak 10 napja vagyok közszereplő, de a gonosznak az az áradata, amit már ennyi idő alatt is megtapasztaltam, nem hagy aludni éjjelente – ma sincs másképp… Katolikus testvéreimmel messengeren, telefonon egyeztetve most Laci atyáért imádkozunk – tudom, rettenetes lehet most neki.

A független jelölt szerint

Laci atya most az emberek haragja, híveinek látványos elfordulása mellett a lelkiismeretével is viaskodik. Szeretném ha tudná, hogy mi nem ellene, hanem vele vagyunk ebben a küzdelemben.

A plébánia világi vezetője meg van győződve arról, hogy a háttérből egy mindent manipuláló politikus vehette rá Németh Lászlót erre,

valaki, akinek számára az egyház feláldozható, aki számára a közösségek megosztása puszta hatalmi eszköz, és aki emberi életeket tesz tönkre egy választási győzelemért.

Bejegyzését Márki-Zay azzal zárja, hogy

hétfő este szentségimádás lesz a Szentháromság templomban – aki teheti, jöjjön és imádkozzon László atyáért! MINDENKI MÁS pedig KÉREM, tartózkodjon az egyház, a vallásos közösségek megbántásától és FOGJUNK ÖSSZE a kútmérgezés ellen! A Gonoszt csak EGYÜTT győzhetjük le!!!

(via Hvg)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.