Közélet
Hódmezõvásárhely, 2017. október 20.
Németh László esperes megáldja az elsõ világháborúban hõsi halált halt katonák felújított sírjait az átadóünnepségen a hódmezõvásárhelyi Kincses temetõben 2017. október 20-án.
MTI Fotó: Rosta Tibor

A Fidesz mellett prédikáló plébánosért imádkoznak Hódmezővásárhelyen

24.hu
24.hu

2018. 01. 15. 11:43

Hódmezővásárhelyen február végén választanak polgármestert. A vasárnapi misén Németh László plébános az előzetes ígéretének megfelelően a Fidesz támogatására szólította fel a híveit, a plébánia világi vezetője, Márki-Zay Péter helyett, aki független jelöltként indul a fideszes jelölttel szemben.

Márki-Zay Facebook-oldalán azt írja,

még csak 10 napja vagyok közszereplő, de a gonosznak az az áradata, amit már ennyi idő alatt is megtapasztaltam, nem hagy aludni éjjelente – ma sincs másképp… Katolikus testvéreimmel messengeren, telefonon egyeztetve most Laci atyáért imádkozunk – tudom, rettenetes lehet most neki.

A független jelölt szerint

Laci atya most az emberek haragja, híveinek látványos elfordulása mellett a lelkiismeretével is viaskodik. Szeretném ha tudná, hogy mi nem ellene, hanem vele vagyunk ebben a küzdelemben.

A plébánia világi vezetője meg van győződve arról, hogy a háttérből egy mindent manipuláló politikus vehette rá Németh Lászlót erre,

valaki, akinek számára az egyház feláldozható, aki számára a közösségek megosztása puszta hatalmi eszköz, és aki emberi életeket tesz tönkre egy választási győzelemért.

Bejegyzését Márki-Zay azzal zárja, hogy

hétfő este szentségimádás lesz a Szentháromság templomban – aki teheti, jöjjön és imádkozzon László atyáért! MINDENKI MÁS pedig KÉREM, tartózkodjon az egyház, a vallásos közösségek megbántásától és FOGJUNK ÖSSZE a kútmérgezés ellen! A Gonoszt csak EGYÜTT győzhetjük le!!!

(via Hvg)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.