Közélet

Már több mint 21 millió forintot gyűjtött össze a Jobbik

Mint korábban megírtuk, a Jobbik adománygyűjtésbe kezd, hogy a párt tudjon indulni a választásokon, miután az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozás miatt 331 millió forintra büntette a pártot, és 331 millióval csökkentette a kiutalható állami támogatást, amiért a párt a „piaci árnál” olcsóbban jutott plakáthelyekhez.

A Jobbik a gyűjtés első napján 9 millió forintot gyűjtött össze, a negyedik napon pedig már 21 366 800 forintnál tart.

Ez az összeg 2715 ember segítségével gyűlt össze, az eddigi legkisebb adomány értéke kétszáz, a legnagyobbé egymillió forint volt. Az utalások többsége 1000 és 10000 forint közötti összeg.

A párt közleményében azt írja:

a Jobbikhoz rengeteg megkeresés érkezett, hogy az emberek szeretnének csekkes befizetésekkel is hozzájárulni ahhoz, hogy a kormányváltó erő el tudjon indulni a választáson, ezért sok tízezer támogatói csekket gyártattunk le, amelyet eljuttatunk tagjainkon, szimpatizánsainkon keresztül azokhoz, akik ily módon szeretnének becsatlakozni a közösségi adományozási kampányba.

Itt írtunk bővebben arról, mi történik a párttal éppen:

Tényleg betiltják a Jobbikot a választás előtt?
Sok a kérdőjel a Jobbik körül, mióta kiderült, hogy az Állami Számvevőszék 663 millió forintra büntetné a pártot, ezzel kisemmizve Vonáékat. Jogos a büntetés? Megszűnik a Jobbik? Nem indul a választáson? Mi áll a háttérben?

Kiemelt kép: : 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik