Belföld

Adományt gyűjt a Jobbik, hogy tudjanak indulni a választáson

Mint arról korábban beszámoltunk, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozás miatt 331 millió forintra büntette a Jobbikot és 331 millióval csökkentette a kiutalható állami támogatást, amiért a párt a „piaci árnál” olcsóbban jutott plakáthelyekhez.

Emiatt a Jobbik csütörtökön rendkívüli ülést tartott, mert jelen állás szerint egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak.

Úgy tűnik, a fejekben megszületett a megoldóképlet, ugyanis este a következő címmel jelent meg közlemény a párt honlapján:

A Jobbik a magyar emberek segítségét, támogatását kéri

Leírták, ahhoz, hogy a kormányváltásra egyedül esélyes ellenzéki pártként el tudjanakk indulni a választásokon, segítségre van szükségük.

Mint fogalmaztak, a Jobbiknak jelenleg ugyanis nem áll a rendelkezésére a fent említett pénzösszegnek a töredéke sem, a büntetés összege ugyanis nagyjából 17 havi állami támogatásunk felel meg. A

Amennyiben ezt nem sikerül kifizetnünk, akkor a NAV a párt bankszámláján lévő a működésre félretett pénzt is lefoglalhatja, a pártirodák ajtajára lakat kerülhet, a párt teljes infrastruktúráját lefoglalhatják és elárverezhetik, így az utolsó esélyét is ellehetetleníthetik a Jobbik választáson való indulásának

– tették hozzá.

Az adományból egyébként megvédenék Magyarországot és a demokráciát.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik