Közélet

Már saját tévécsatornája is van a botrányokkal terhelt szegedi HÖK-nek

Volt fideszes polgármesterjelölttől vették meg a városi kábeltévét.

Saját televíziót vásárolt a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatához kötődő vállalkozás, a Hallgatói Mozgalom Vagyonkezelő Kft. – adta hírül a Szeged TV.

A Hallgatói Mozgalom Vagyonkezelő Kft. tulajdonosa a hallgatói önkormányzat három alapítványa. A cég több másik kft-ben tulajdonos, amelyek vendéglátásban, illetve médiában érdekeltek, illetve a Szegedi Tudományegyetemmel közösen birtokolja a hallgatói szolgáltatásokat nyújtó Universitas-Szeged Nonprofit Kft-t.

Ez a cégbirodalom bővült a Telin Kft-vel, amely a több évtizedes múltra visszatekintő, Szegeden és Csongrád megye több településén kábelen fogható Telin Televíziót működteti. A hallgatói önkormányzat közlése szerint 500 ezer forintért szerezték meg a televízió 100 százalékos tulajdonát, a jelképes eladási árért külön köszönetet mondtak az eladónak, Oláh Jánosnak, aki 2006-ban a Fidesz szegedi polgármester-jelöltje volt. A csatornát hallgatói közösségi adóként tervezik működtetni.

A hallgatói önkormányzat elnöke 2007 óta – egy év fegyelmi ügy miatti megszakítással – Török Márk (a fenti képen), akinek HÖK-ös pályafutása 2004-ben kezdődött. Jelenleg bíróságon küzd tisztsége megtartásáért, egy 2015-ös törvénymódosítás ugyanis legfeljebb négy évig engedélyezi, hogy valaki hallgatói önkormányzati tisztséget töltsön be. Bár az egyetem rektora megsemmisítette a megválasztásáról szóló határozatot, és a dékánok is távozásra kérték, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Választmányai idén is újraválasztotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik