Közélet

És akkor kiállt a KDNP-s képviselő és azt mondta, hitelteleníteni próbálják a konzultációt

A valósággal és józan ésszel egyre kevésbé találkozik a kormánypárt mondandója. Soros, az még mindig van dögivel.

Óriási erők mozdultak meg az elmúlt napokban a magyar emberek elhallgattatására, a támadásokat pedig Soros György személyesen vezényli – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője. Szerinte a támadások a nemzeti konzultáció és Magyarország ellen egyszerre érkeznek Brüsszelből és New Yorkból a nemzetközi sajtóban, de az amerikai üzletember a magyarországi hálózatán keresztül is támadja hazánkat (voltaképpen csak a kormányt és a kormánypártot).

Azt mondta, az LMP-től kezdve a baloldalon át a Jobbikig próbálják hitelteleníteni az (eleve hiteltelen) nemzeti konzultációt, és megkérdőjelezni az emberek álláspontját, a magyarok azonban el akarják mondani a véleményüket a Soros-tervről.

Hollik István kifogásolva, hogy nincs egyetlen olyan ellenzéki párt sem, amely képes lenne felülemelkedni saját hatalmi érdekein, és amelyre számíthatnának az emberek az ország megvédésében.

Az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága ismét Magyarországról szervez meghallgatást a jövő hétre, ahol Magyarország lejáratására készülnek a Soros-szervezetek Hollik szerint. A támadás része az is, hogy külföldi politikusok szerdán nyílt levélben szólították fel az Európai Bizottság elnökét, állítsa meg az uniós támogatások folyósítását Magyarország irányába – sorolta.

A magyarok azonban el akarják mondani a véleményüket a Soros-tervről. A kormánypárti képviselő szerint ezt bizonyítja, hogy már több mint 2,2 millió ívet küldtek vissza. Kijelentette azt is: az ívek feldolgozása során minden törvényesen zajlik. Ezt a számot és kijelentést azonban árnyalta Hadházy Ákos LMP-s képviselő, aki több sunnyogást is talált a feldolgozás körül, szerint ennek a számnak a töredéke igaz.

Kérdésre Hollik elmondta, Hadházy akciójának, valamint azon akcióknak, amik vitatják a kormányzati tájékoztatást, az a céljuk, hogy megkérdőjelezzék a konzultáció legitimációját, szükségességét, ezen keresztül támadják a konzultáció intézményét. Megjegyezte, felháborítónak tartja, hogy az említett politikus nem volt a teljes információ birtokában, ennek ellenére hazugságokat fogalmazott meg (azt Hollik nem említette, hogy nem voltak hajlandóak a kellő információkat átadni Hadházynak, azért történt mindez).

Frissítünk!

Eközben a jobbikos Mirkóczki Ádám is reagált a 2,2 milliós számra. Nem hosszan, ezért közöljük:

Az utóbbi napokban hatalmas kitöltési lázban ég Magyarország, ugyanis amennyiben hihetünk a Fidesz kommunikációjának, akkor naponta százezrek küldik vissza a Nemzeti Konzultációs kérdőívet. A legutóbbi adatok szerint már 2,2 milliónál jár ez a szám, és ha ismét kitolják a határidőt, akkor akár még a hazai lakosság számát is meghaladhatja a visszaküldött ívek száma. Bár az elmúlt napokban a kormány saját hatóságától szerezte be azt a papírt, amely szerint a kérdőívben szereplő állításoknak semmi valóságalapja nincsen, biztosak vagyunk abban, hogy van még néhány tízmilliárd forint, amit erre az agymosásra el lehet költeni.

(MTI; kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik