Belföld

„Felpörgött” a konzultáció, ezért tolta ki a kormány a határidőt

Völner Pál szerint a sorosozó konzultációt kritizáló Hadházy, akit perrel is megfenyegettek, ócska kesztyűbáb.

Hadházy Ákos nem más, mint egy ócska kesztyűbáb – így reagált Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese a Magyar Időknek adott interjúban arra, hogy az LMP társelnöke szerint hazugság az 1,7 millió visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőív. A kormányt az ellenzéki politikus állítása olyan érzékenyen érintette, hogy még perrel is megfenyegették.

Völner azt állítja: a múlt héten „nagyon felpörgött” a konzultáció, „naponta több tízezer kitöltött kérdőív érkezett”, ezért kellett meghosszabbítani a határidőt december elsejéig. „Óriási hiba lett volna, ha nem adjuk meg a lehetőséget minden állampolgárnak arra, hogy véleményt formáljon Soros György tervéről” – jelentette ki Völner, aki arról is beszélt, hogy a kabinet által hangoztatott 1,7 millió a postai úton visszaküldött kérdőívek számát jelenti, interneten pedig 156 ezren küldték el a véleményüket.

Völner szerint Hadházy „szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és értékelt ívek számával”, „pontosan így működik egyébként a Soros-gépezet” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik