Belföld
A poster with US billionaire George Soros is pictured on July 6, 2017 in Szekesfehervar, Hungary.
The Hungarian government announced on July 12, 2017 that it would end its billboard campaign targeting the US billionaire George Soros which is considered by Jewish organizations as likely to fuel anti-Semitic sentiments. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Megszólalt Soros György: pontról pontra cáfolta a Soros-tervet

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2017. 11. 20. 08:33

 

A magyar kormány által kitalált Soros-tervről szóló „nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról” – írja közleményében a Soros-terv legnagyobb szakértője: Soros György.

A magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is

– állítja a pénzember, majd pontról pontra, kérdésről kérdésre végigveszi a nemzeti konzultáció állításait, és sorra igyekszik cáfolni azokat. Idézőjelben Soros György válaszai a konzultáció állításaira.

1. állítás: Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.

„Egy 2015-ös kommentárban Soros György azt mondta, hogy a Szíriában folyó háború miatt az Európai Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egy millió menekültet kellene befogadnia évente.” Egy évvel később már csak 300 ezer menekült befogadásáról beszélt Soros.

2. állítás: Soros György a brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

„Soros György világosan hangot adott annak a meggyőződésének, hogy az Európai Uniónak vissza kell szereznie az ellenőrzést határai felett.” 

3. állítás: A Soros terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettek a kelet európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

„A menekültválságot tárgyaló legutóbbi kommentárjában Soros György azt javasolta, hogy a menekültek elhelyezése épüljön önkéntes alapokra.”

4. állítás: A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint (28 000 euró) állami segélyt.

„Soros György nem mondta azt, hogy Magyarországot arra kellene kötelezni, hogy 9 millió forint állami segélyt fizessen minden bevándorlónak. Azt mondta, hogy a megfelelő finanszírozás kritikus. Az Európai Uniónak €15 000 összeget kellene juttatnia minden menekültnek az első két év mindegyikében a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezetére, és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára.”

5. állítás: Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

„Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.”

6. állítás: A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

„Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.”

7. állítás: A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

„Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.”

Kiemelt kép:  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.