Belföld

Hadházy szerint irtózatosan nagy kamunak tűnik a konzultáció

Spirk József
Molnár Zoltán
Spirk JózsefMolnár Zoltán

2017. 11. 23. 18:38

Az LMP vezetői épp megtekintik az átláthatatlanul feldolgozott kérdőíveket, leveleket. Nyilvántartás nuku, az már kiderült.
Korábban a témában:

Egy hónapos küzdelem végére került pont, amikor végre bejuttatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda Hadházy Ákos és Szél Bernadett LMP-s képviselőket a nemzeti konzultációk gyűjtő- és tárolóhelyszíneire – tudta meg a 24.hu. Hadházy még október közepén kereste meg először a Rogán Antal vezette kabinetirodát, ekkor megtudta, hogy

a kérdőivek a Magyar Postához, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.-hez és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-hez kerülnek.

Végül kedd este kapott Hadházy engedélyt, hogy egy szoros menetrendet követve megtekintheti a leveleket. Az a kikötés volt, hogy újságírók nem mehetnek vele. Hadházyék ott voltak a megbeszélt időpontokon és helyeken, először a NISZ VIII. kerületi érkeztető központjába, az Orczy térre mentek. Itt mindössze 15 percük volt, hogy rákukkantsanak a konténerekben tárolt papírokra.

A szoros időpontok miatt egyből indultak is Zuglóba, ahol csomagátvizsgálóval nézhették meg az újabb adagot. A harmadik helyszín a Kopint-Datorg Blaha Lujza téri épülete volt. Hadházy szerint tapasztalataik alapján „irtózatosan nagy kamunak tűnik” az egész konzultációsdi.

Ugyanis beszélt a technikai személyzet tagjaival is, akik közölték vele, semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről, csak némi biztonsági ellenőrzés van. Becslései szerint az első helyen 400 ezer, a másodikon kevesebb (itt nem tudott konkrét számot mondani), a harmadik helyszínen pedig 250 ezer körüli levelet kaptak a héten. Ezzel viszont nem jön ki a matek, azaz az a bizonyos rekordmennyiségű visszaküldött konzultációs ív.

Rogánék kitiltották a sajtót a konzultációs ívek közeléből
Az LMP társelnöke csak egyedül nézheti meg, hogy tényleg van-e egymillió visszaküldött kérdőív, és rohannia kell, hogy az egyik raktárból elérjen a másikhoz.

Hadházy hozzátette, ez az egész csak a kisebb hazugság. A nagyobb az, hogy a milliárdos kampányban azt állítja a kormány, hogy a menekültkérdés az ország legfőbb problémája. Ez valóban probléma, de súlyosabb gond most Magyarországon az egészségügy és az oktatás helyzete.

Frissítünk!

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ is az LMP-s betekintésre, természetesen heves sorosozással. Az rejtély, mit értenek botrányos fellépés alatt, amikor a kormány engedte be a képviselőket. Íme: „Miközben az LMP Soros megrendelését teljesítve támogatja és megszavazza a betelepítési kvótaprogramot, meg akarják akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket. Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.