Közélet

A kormány szerint mindent meg lehet tudni a Soros-konzultációról, amit a törvény előír

De a feldolgozást végző intézmények biztonsági előírásait be kell tartani.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint már 2 millió 238 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs ívet. A postán ugyanakkor senki nem ellenőrizheti az íveket – Dömötör Csaba és Tuzson Bence a Hír TV kérdésére azt mondta, ezt a cég szabályzata nem engedi.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt hangoztatta, hogy az ellenzéki pártok és a nyilvánosság is minden olyan információt megismerhetnek, amit a törvény előír, de a konzultációs ívek feldolgozását végző intézmények biztonsági szabályzatára általános törvény vonatkozik. Szerinte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ezeket a szabályokat megszegte, amikor az intézményekbe látogatva fotót készített.

Ugye, ezek az intézmények nemcsak a konzultáció lebonyolításában vesznek részt, hanem sok minden másban. Ezért vannak biztonsági előírások. Mi azt kérjük tőle és minden más szereplőtől, hogy ezeket a törvényeket tartsa tiszteletben. Mint ahogy a kormány is tiszteletben tartja, és ennek keretében minden információt, amit közzé kell, azt közzé fog tenni

– jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik