Közélet
Image: 73698513, Vona Gábor, a Jobbik elnöke interjú közben, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Még nem jártak a nyomozók a Jobbiknál

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 11. 06. 09:55

Az Állami Számvevőszék szerint az ellenzéki párt akadályozta a párt gazdálkodásának ellenőrzését.

Hiába kezdődött már meg egy hónapja a Jobbik gazdálkodásával összefüggő nyomozás, a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy még nem jártak nyomozók a pártnál.

Az ügyészség októberben rendelt el nyomozást az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján, miután az ÁSZ bejelentette, hogy álláspontja szerint a Jobbik akadályozza a párt gazdálkodásának ellenőrzését. Közleményük szerint a szervezet a július 10-én nyilvánosságra hozott, második félévi ellenőrzési terve alapján augusztus 10-én kezdte meg a Jobbik gazdálkodása törvényességének ellenőrzését, ám a párt a számvevőszék többszöri megkeresése ellenére sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.

A párt szerint folyamatosan tartották a kapcsolatot az ÁSZ-szal és a kért adatokat átadták. Azonban az ÁSZ a tervezettől eltérően a 2017 első féléves pénzügyeit is ellenőrizte volna a pártnál, mégpedig személyesen, pont akkor, amikor tudták, hogy a gazdasági igazgató szabadságon lesz, így nem is találták a meg nem beszélt találkozó helyszínén. Schön Péter gazdasági igazgató ezért kérdésekkel fordult az állami szervhez, de azokra válaszokat nem kapott, helyette az Ügyészséghez fordult az ÁSZ.

A lapnak a Jobbik szóvivője, Jakab Péter elmondta: sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgattak meg senkit, és nem kértek be tőlük dokumentumokat sem. Ugyanakkor a párt kérés nélkül átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának az ÁSZ-szal folytatott levelezést, mert az indította el a nyomozásba torkolló ügyet.

Kiemelt kép: Neményi Márton

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.