Közélet

Lefejezték Mészáros Lőrinc vidéki lapjainak vezetését

Pénteken behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét (háromnál lapigazgató-főszerkesztő, a negyediknél vezető-főszerkesztő a titulus), és a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket – értesült a 24.hu.

Forrás: Tumblr/ Szupercella

A PLT-t egy éve vette meg az a Mediaworks, amelyik hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, és olyannyira közel húzza magához a tavaly ősszel – a Népszabadságot bezáró Mediaworks – a PLT-t, hogy idén ősszel utóbbi be is olvad az előbbibe. Vagyis a mostani vezérek eltávolítása annyit tesz, Mészáros Lőrinc birodalmához tartozó négy vidéki újságnál az eddigi tartalmi vezetőket eltávolítják, és ez a sorsa a központi lapigazgatónak is.

Az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghekkelésének botránya a Fejér Megyei Hírlapnál robbant ki, de a PLT-hez tartozik a Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap is, ezek lapigazgató-főszerkesztőinek (a Fejér Megyei Hírlapnál vezető-főszerkesztő irányít) intenek búcsút. Mindegyiküket hívtuk, ahogyan a leváltási hullámnak áldozatul esett központi lapigazgatót is, de egyikük sem kívánt nyilatkozni. A leváltást információink szerint közös megegyezéssel oldják meg.

Hivatalosan nem tudjuk, mi az oka a vezetők elbocsátásának, de elképzelhető, hogy a központi befolyás ezután erősödni fog ezeknél a megyei lapoknál. Ezt látszik erősíteni, hogy az egyik megyei laphoz információink szerint a központból, vagyis a Mediaworkstől is érkezik vezető.

Megkerestük a Mediaworksöt és a PLT ügyvezetőjét, Kázmér Juditot, várjuk a válaszukat.

Frissítés: itt van az új főszerkesztők névsora és a PLT magyarázata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik