Közélet

Jogszerűen bővül Mészáros Lőrinc médiabirodalma

Hiába tartozik már 194 lap Mészáros Lőrinc médiabirodalmához, sem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), sem a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem indított vizsgálatot – írja a Magyar Nemzet. A lap azután fordult a hatóságokhoz, hogy a felcsúti polgármester érdekeltségébe került a Nógrád Megyei Hírlap és a FourFourTwo futballmagazin is.

Az NMHH azért nem vizsgálódik, mert egyik hatósághoz sem érkezett kérelem vizsgálat lefolytatására, a GVH pedig folyamatosan figyeli a piaci történéseket, és amennyiben szükségesnek érzik, cselekszenek. Most nem érezték szükségét.

A Magyar Nemzet arra hívja fel a figyelmet, hogy az NMHH esetében valószínűleg lenne ok egy eljárás elindítására, ugyanis a Nógrád Megyei Hírlap megszerzésével a 18 megyei napilapból már csak 5 nem tartozik Mészáros Lőrinchez. Így kétséges, hogy nem sérült-e a tájékoztatás sokszínűsége – főleg, hogy ezzel az okkal mondtak nemet arra, hogy az M-RTL Zrt. tulajdonrészt vásároljon a 24.hu-t is kiadó Central Digitális Média Kft.-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik