Közélet

A hűtlen kezeléssel vádolt Kocsis is elment a Paks-miniszter eskütételére

kocsis-istvan(960x640).jpg (Array)
kocsis-istvan(960x640).jpg (Array)
Kocsis István a szakértői páholyban foglalt helyet, amin az LMP is fölhorgadt.

Maga Kocsis István is jelen volt az Országházban kedden, amikor ünnepélyesen felesküdött Süli János a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszternek – írja a Magyar Nemzet. A hűtlen kezeléssel vádolt egykori MVM- és Paks-vezér a parlament szakértői páholyában ült. (A vád szerint Kocsis és társai milliárdokkal károsították meg az MVM-et, másodfokon új eljárást rendeltek el az ügyében.)

Kocsisnak a Népszabadság szerint komoly szerepe volt Paks 2 tető alá hozásában. Ő készíthette elő a megállapodást Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között. Az a lap szerint rejtély, honnan vannak Kocsisnak ilyen jó orosz kapcsolatai Kocsisnak, aki 2007-ben már kapott egy Kurcsatov-díjat a két ország közötti nukleáris együttműködés előmozdításáért. Valószínűleg ezt azért kapta, mert a Roszatom leányát, a Tvelt behozta a paksi erőmű 2003-as üzemzavarának elhárításába.

Az LMP úgy döntött, szeretné megtudni, mit keresett Kocsis a páholyban, kinek a meghívására, milyen pozícióban volt jelen, és ő áll-e a paksi paktum mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik