Belföld

Százmilliókat kaphatott az MVM-től a CÖF

cof(960x640).jpg (Array)
cof(960x640).jpg (Array)

Százmilliókat kapott az állami energiacégtől a CÖF – írja a HVG. A lap információi szerint a Civil Összefogás Fórum Alapítványon keresztül a CÖF több mint százmilliót kapott az MVM-csoporttól.

Megírtuk, hogy a kormánypárt tavaly szeptemberben még borzalmas ötletnek tartotta, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton a civil szervezetek külföldi bevételeinek nyilvántartását és nyilvánosságra hozását szorgalmazta.

Répássy Róbert fideszes képviselő az Országgyűlés igazságügyi bizottságában akkor azt mondta, nem ért egyet azzal, hogy a „megbélyegzése történjen meg ezeknek a szervezeteknek az alapján, hogy ezek ügynökszervezetek”. Azzal érvelt, hogy a magyar állam is sok határon túli magyar szervezetet támogat, a jobbikos javaslat pedig arra bátoríthatná a szlovák vagy román parlamentet, hogy ezeket külföldi ügynökszervezetként bélyegezzék meg.

A parlamentben múlt szerdán tartottak vitát „a külföldi szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényről, amit a fideszes Gulyás Gergely, Kósa Lajos és Németh Szilárd terjesztett be. Az igazságügyi bizottság hétfőn vitázott a kérdésről, az ülést transzparensekkel, EU-s zászlókkal zavarták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik