Közélet

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Molnár Gyula pártelnök az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az elnökség egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét.

Az MSZP ajánlja a szövetségeseknek, a civileknek, a lehetséges változást akaróknak, hogy ezt a kérdést hasonlóan vizsgálják meg

– fűzte hozzá.

Molnár azt is elárulta, Botka teljes körű felhatalmazást kapott rá, hogy a következő hetekben folytassa le azokat a tárgyalásokat, amik mind a jelöltállításban, mind a tartalmi kérdésekben szükségesek ahhoz, hogy a következő magyarországi választásokon az MSZP nyerjen.

Botka László beszédében hangsúlyozta, a magyar választópolgárok többsége változást akar.

A demokratikus oldalnak az a felelőssége, hogy ehhez megteremtse a politikai feltételeket, hogy a választói akaratból 2018-ra kormányzóképes parlamenti többség legyen.

Mint fogalmazott, ehhez egységes alternatívára, közös listára, közös indulásra és 106 közös képviselőjelöltre van szükség.

Szükség van új baloldali politiára

– húzta alá Botka, megjegyezve, ezek nem az ő feltételei, hanem a minimális feltételek ahhoz, hogy eséllyel tudjon a demokratikus oldal a 2018-as választásokon indulni.

Molnár Gyula decemberben kérte fel miniszterelnök-jelöltnek a szegedi polgármestert. Karácsony előtt Botka úgy nyilatkozott vállalná a feladatot, de feltételei vannak. Korábban még Andor László közgazdász neve merült fel az MSZP-nél, amely előválasztást tervez 2017-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik