Belföld

Tüntetést szerveznek a 3-as metró felújításának gyorsításáért

Az MSZP tüntetést szervez péntekre a budapesti Nyugati térre, hogy felhívja a kormányoldal figyelmét a 3-as metró felújításának halaszthatatlanságára.

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, elég volt a hazudozásból, a semmittevésből, abból, hogy “Tarlós István havonta mond új időpontot” a 3-as metró felújításának kezdetéről.

Kiemelte, a budapestiek joggal tarthatnak igényt a biztonságos közlekedésre, annak tudatában, hogy a város naponta 20 milliárd forint adót fizet be a költségvetésbe. Őrsi Gergely, az MSZP fővárosi alelnöke azt mondta,

a Fidesz elárulja a budapestieket, amikor nem vesz tudomást arról a 400 ezer emberről, akik naponta használják az áldatlan állapotban lévő 3-as metrót.

Az MSZP a tüntetéssel arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy a Fidesznek nincs kire mutogatnia, mivel már hetedik éve vezetik a fővárost.

Horváth Csaba emellett szólt arról is, hogy az MSZP – EP-képviselői segítségével – közvetlenül az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul, hogy a szervezet a nyilvánosságra hozatal érdekében adja át nekik azt a jelentést, amely mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházásánál.

Szerintük az OLAF megállapításai erősen érinthetik a 2010-2014 közötti időszakot, a Fidesz pedig ezért nem támogatja a jelentés nyilvánosságra hozatalát.

Az ellenzéki politikus további kérdésekre válaszolva elmondta, nincs tudomásuk arról, hogy az OLAF szocialista politikusokat hallgatott volna meg az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik