Közélet

Bokros: “Hallottad Orbán Viktor? (…) Vacak hatalom a tiétek…”

Bokros-Lajos(7)(430x286)(2).jpg (Bokros Lajos)
Bokros-Lajos(7)(430x286)(2).jpg (Bokros Lajos)
A MoMa elnöke arcpirítónak nevezi a szégyent, amit a kormány a hazára hozott.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke drámainak nevezi az amerikai külügyminiszter-helyettes beszédét, amit Sarah Sewall a hazai sajtó munkásai előtt tartott.

Erős és nyílt üzenet attól a hatalomtól, amelyik a szabadságjogok és a demokrácia legfőbb őre az egész világon. Hallottad Orbán Viktor? Nem a lázálmod szerinti háttérhatalmak által pénzelt hazai ellenzék, hanem a szövetséges amerikai kormány mondta ki, hogy a király meztelen. Vacak hatalom a tiétek; ócska duma az illiberális demokrácia.

Bokros Lajos pontokba is szedi, miért.

1. Nincs sajtószabadság. Utasítjátok a tévéállomásokat, hogy miről lehet szó és kiket lehet meghívni. Mi tudjuk, mert 6 éve nem kapunk meghívást az állami televízióba.

Bokros Lajos azt írja, neki már 2010-ben megüzente az egyik szerkesztő, hogyha őt meghívják, kirúgják.

2. Sarah Sewall szerint megszüntettétek az igazságszolgáltatás függetlenségét. Tönkrement az alkotmánybíróság, hiszen torz a bírák jelölési és kiválasztási módja. Mi már azóta tudjuk ezt, mióta kitaláltátok az egypárti alaptörvényt és jogtalanul elküldtetek többszáz bírót nyugdíjba.

3. Az amerikai tisztviselő idézte az OSCE jelentését a 2014-es parlamenti választások előkészítéséről: a folyamat nem volt áttekinthető, nem volt előzetes konzultáció és a választókerületek átszabását a Ti nyers hatalmi önkényetek vezérelte. Mi már tudtuk ezt. Nem most hallottuk először a legszebb angol szót: gerrymandering.

4. Nyíltan kimondta az amerikai külügyminiszter-helyettes, hogy a korrupció állami politika rangjára emelkedett Magyarországon. Ezt használjátok a jogállamiság aláaknázására és az ellenzékiek elhallgattatására, megvesztegetésére. Hat éve látjuk ezt. Nem csak hatékonytalanok vagytok, hanem velejéig erkölcstelenek is.

A szégyen, amit hazánkra hoztatok arcpirító – írja a Modern Magyarország Mozgalom elnöke, aki szerint a nép már azt mondja, hogy fegyverrel kellene elzavarni a Fideszt.

Örüljetek, mert ilyenkor mindig csitítjuk az erőszakos megoldást pártoló egyedeket.

A MoMA azonban nem forradalmi párt, ezért elnöke szerint a választásokon fogja “a történelem szemétdombjára hajítani” a Fideszt, amelyért az amerikai demokratikus hatalom sem fog krokodilkönnyeket hullatni, mert Washington az ő természetes szövetségesük, nem Orbánéké. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik