Közélet

Gyilkosság az Emirátusokban: Ibolya volt férje dönthet a gyilkosról

Ha Ibolya Ryan gyilkosáthalálra ítélik, a helyi törvények szerint az áldozat közvetlen hozzátartozója megkegyelmezhet – írja a Blikk.

„Nem hiszem, hogy képes lennék a könyörületre. Hatalmas felelősség ez, amiben borzalmas belegondolni és egyelőre nem is akarok” – mondta magyar idő szerint szombaton a CNN-nek adott exkluzív interjújában a férfi, aki elárulta: végignézte az ipari kamerák által készített képeket a gyilkosságról.

„Letaglózott, amit láttam, és csak abban tudok bízni, hogy a gyermekeim nem látták még, és soha nem is fogják látni ezeket a borzalmas képsorokat” – fogalmazott a férfi.

A Blikk cikke szerint Időközben kiderült az is, hogy Ibolya gyilkosa, a 38 éves Dala al-Hashemi beszélgetett áldozatával, mielőtt hatszor megszúrta volna a késével. A hidegvérű gyilkos idős nőnek adta ki magát, aki arról kérdezgette Ibolyát, hogyan kell használni a mozgáskorlátozottak mosdóját. A rövid párbeszédet azonban valójában csak azért kezdeményezte, hogy kiderítse, honnan jött nő. Amint erre fény derült, a gyilkos azonnal támadt. Dala al-Hashemi semmi egyebet nem tudott Ibolyáról, így már szinte biztos, hogy csakis azért végzett áldozatával, mert az amerikai állampolgár.


Fotó: MTI 

A 47 éves Ibolya Ryant csütörtökön késelte meg egy nő Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjában. A Romániában született és az Emirátusokban dolgozó magyar óvónő életét már nem tudták megmenteni. Gyilkosát elfogták; kiderült róla, hogy egy feltehetőleg jemeni származású iszlamista nő, aki előre kitervelte tettét, és egy amerikai orvos házánál is robbantani akart. A gyilkosságot azért követte el, mert Ibolya Ryan idegen kultúrát terjesztett egy iszlám országban.

Ibolya Rayn volt férjének édesanyja szerint a magyar óvónő “nagyon spirituális nő volt, szeretett jógázni, meditálni. Emellett elkötelezett anya volt. Gondoskodó, jólelkű, megértő.”

Ibolya halálhíre sokkolta annak a közvetítő cégnek az igazgatóját, amelynek segítségével munkát vállalt az arad országban. “Sokszor előfordulnak akadályok, hogy történik valami, de ez a lehető legrosszabb forgatókönyv volt. Ibolya egy kedves, melegszívű nő volt” – mondta Ben Glickman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik