Nagyvilág

Védőőrizetet kapnak a meggyilkolt magyar nő ikerfiai

A két tizenegyéves ikerfiút, Ádámot és Aident a tragédia után azonnal védőőrizetbe helyezték, a legnagyobb biztonságban őrzik őket. Bécsben élő édesapjuk utazik értük az Emirátusokba.

A 47 éves Ibolya Ryant csütörtökön késelte meg egy nő Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjában. A Romániában született és az Emirátusokban dolgozó magyar óvónő életét már nem tudták megmenteni. Gyilkosát elfogták; kiderült róla, hogy egy feltehetőleg jemeni származású iszlamista nő, aki előre kitervelte tettét, és egy amerikai orvos házánál is robbantani akart. A gyilkosságot azért követte el, mert Ibolya Ryan idegen kultúrát terjesztett egy iszlám országban.

A Blikk idézi Ibolya Rayn volt férjének édesanyját, aki szerint a magyar óvónő “nagyon spirituális nő volt, szeretett jógázni, meditálni. Emellett elkötelezett anya volt. Gondoskodó, jólelkű, megértő.”

Ibolya halálhíre sokkolta annak a közvetítő cégnek az igazgatóját, amelynek segítségével munkát vállalt az arad országban. “Sokszor előfordulnak akadályok, hogy történik valami, de ez a lehető legrosszabb forgatókönyv volt. Ibolya egy kedves, melegszívű nő volt” – mondta Ben Glickman.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik