Nagyvilág

Elfogták az emirátusokbeli magyar nő gyilkosát

Letartóztatták azt a nőt, aki megkéselte a 47 éves Ibolya Ryant Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjában. A gyilkost azzal is vádolják, hogy házi készítésű bombát helyezett el egy amerikai orvos házánál.

A gyilkos nő a bevásárlóközpont mosdójában támadt a Romániában született, de amerikai állampolgárságot szerzett magyar nőre, akin már nem lehetett segíteni, és a kórházba szállítás után meghalt. A CNN tudósítása szerint a 30-as éveiben járó nőt emirátusokbeli állampolgárként azonosították. Diplomáciai források alapján a merénylőről azt írják, jemeni születésű, és többször utazott oda-vissza a két ország között.A nő azonosítása a videofelvételek alapján azért volt nehéz, mert a testét tetőtől talpig elfedő, hagyományos fekete ruhát viselt. A rendőrség azt feltételezi, hogy Ibolya Ryan nem ismerhette a támadóját.

Hétfőn házi készítésű bombát találtak egy amerikai, de muzulmán orvos háza előtt. Az orvos fia azonban észrevette a szerkezetet, és értesítette a rendőrséget, akik hatástalanították a bombát. A háznál ugyancsak a gyilkos nő akart robbantani.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik