Nagyvilág

Magyar óvónőt késeltek halálra Abu-Dzabiban

Az arab város egyik bevásárlóközpontjában, a mosdóban ölte meg a 47 éves nőt gyilkosa, akiről egyelőre azt sem lehet tudni, férfi volt-e vagy nő.

A Romániában született, majd később amerikai állampolgárságot szerzett Ibolya Ryant – aki önéletrajzában magyarként jellemezte magát – hétfőn késelte halálra gyilkosa Abu-Dzabi egyik bevásárlóközpontjában, a főleg ott élő külföldiek által kedvelt Al Reem Island nevű negyedben – jelentette az amerikai és a helyi sajtó. A helyi rendőrség szerdán hozta nyilvánosságra Boutik Mall térfigyelő-kameráinak felvételeit az elkövetőről, akiről egyelőre semmit sem tud a helyi rendőrség, még azt sem, hogy férfi, vagy nő volt-e, valamint azt sem, hogy miért követte el a gyilkosságot.

 A “Reem Islandi Szellem”

A The National című emirátusi lapban megjelent első hírek szerint szemtanúk heves vitatkozás hangjait hallották kiszűrődni abból a női mosdóból, ahol Ryant megtámadta gyilkosa, amit segélykiáltások követtek. Ryant kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A helyi hatóságok által „Reem Islandi Szellemnek” nevezett késelőnek sikerült elmenekülnie a helyszínről.  

Az áldozat óvónőként dolgozott Abu Dzabiban, ahol 11 éves ikerfiaival élt. A gyerekeket a nő halála utána a helyi hatóságok helyezték biztonságba, amíg el nem utazik értük apjuk, a Bécsben élő amerikai Paul Ryan, akitől Ibolya már elvált.

 Ibolya Ryan gyilkosa a nő megkéselése után távozik a bevásárlóközpontból

A korábban a coloradói Denverben élt Ibolya Ryan a LinkedIn-oldalán található információk szerint tavaly szeptemberben kezdett el dolgozni az arab városban. Ezt megerősítette Ben Glickman, a nőnek állást találó, tanárokra specializálódott Footprints munkaközvetítő vezetője, aki az ABC Newsnak adott nyilatkozatában közölte, hogy Ryan óvónőként dolgozott Abu Dzabiban. A vezérigazgató elmondása szerint annyira jól érezte magát, hogy meg akarta hosszabbítani szerződését – írta az NBC News. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért késelte halálra Ryant gyilkosa, aki a helyi nők hagyományos, egész testet takaró ruháját (abaya), valamint fekete kesztyűket és az egész arcot takaró fátylat (nikáb) viselt. Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók ugyanakkor kiemelték, hogy az Egyesült Államok helyi nagykövetsége októberben figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgárok számára, miután az interneten olyan üzenetek jelentek meg, amelyekben amerikai tanárok elleni támadásokat sürgettek. Az amerikai követség közölte, hogy az esettel kapcsolatban együttműködnek a helyi hatóságokkal.

Figyelem! A rendőrség által közzétett videó utolsó képkockáin a késelés helyszínét mutató, véres felvételek is láthatóak, megnézését ezért csak erős idegzető olvasóinknak ajánljuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik