Közélet

Vádemelés Kiss Ernő volt rendőrkapitány ellen

Folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Törvényszékhez.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt Kiss Ernő nyugalmazott rendőr-dandártábornok ellen – írta szerdai számában a Magyar Nemzet Simon Richárdra, a nyomozó hatóság helyettes szóvivőjére hivatkozva.

A lap azt írta: sajtóértesülések szerint a tábornokot a Magyar Villamos Művek egykori vezetője, Kocsis István jelentette fel, aki azt állította: Kiss egymilliárd forintot kért, hogy a legfőbb ügyész és a belügyminiszter révén közbenjárjon Kocsis már vádemelés alatt lévő ügyében.

A kilencvenes években Kiss Ernő a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette, ez a rendőri szerv dolgozott egyebek mellett az alvilági leszámolások és robbantásos merényletek ügyeiben is.

Hét éve ittasan karambolozott

Kiss Ernő 2007. november 23-án reggel a XIII. kerületben az autójával nekiütközött egy parkoló kocsinak, ennek következtében több más autó is megsérült. Kiss Ernőt az ütközést követően egy ismeretlen a helyszínről elszállította, ezután azt a szóbeli jelentést tette felettesének, hogy a kocsiját ellopták. Fővárosi Ítélőtábla 2011 februárjában az ügyben jogerősen elmarasztalta Kiss Ernőt ittas járművezetés vétsége és hatóság félrevezetése miatt, de ügyében tavaly januárban perújítási eljárás kezdődött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik