Közélet

Ismert cégvezető dobhatta fel Kiss Ernőt

kiss ernő (kiss ernő, )
kiss ernő (kiss ernő, )

A férfi ellen már több mint egy éve folyik eljárás. Állítólag több millió forint kenőpénzt adott  a volt rendőrkapitánynak, hogy simítsa el az ügyét.

Volt BKV- és Magyar Villamos Művek-vezér volt az, aki állította: vesztegetési pénzt adott Kiss Ernőnek, hogy a nyugalmazott dandártábornok a kapcsolatait felhasználva intézkedjen egy folyamatban lévő büntetőügyben – tudta meg a Vasárnapi Blikk.

A férfi ellen már több mint egy éve folyik az eljárás. A lap úgy tudja, nemrégiben keverte gyanúba a volt nyugalmazott főrendőrt. Állítólag azt mondta az ügyészeknek, hogy több millió eurót – csaknem félmilliárd forintot – adott Kiss Ernőnek, hogy kapcsolatait felhasználva simítsa el ügyét. A Hír24 információja szerint “csak” 100 millióról van szó.

Kiss – a gyanú szerint – azzal hitegette a sikkasztással vádolt cégvezért, hogy bejáratos a Belügyminisztériumba. Azonban ügyében nem történt semmi, feltehetően ekkor döntött úgy az egykori közéleti szereplő, hogy terhelő vallomást tesz a főrendőrre, úgy, hogy magát is belerángatja egy újabb büntetőügybe.

Bár Kiss Ernő tagadja, hogy kenőpénzt adtak neki, az ellene valló férfi magára is terhelő vallomást tett, ezért elindult az eljárás a tábornok ellen.

Ahogy azt a Hír24 is megírta, a volt XIII. kerületi rendőrkapitányt szerdán gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, csütörtökön pedig előzetes letartóztatásba is helyezték.

A kilencvenes években Kiss Ernő a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette, ez a rendőri szerv dolgozott egyebek mellett az alvilági leszámolások és robbantásos merényletek ügyeiben is. Azt nem tudni, hogy a mostani őrizetbe vétele összefügg-e azzal, hogy több ilyen alvilági leszámolásos ügyben újra nyomoz a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik