Közélet

Videón a főnyomozó elfogása

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központ segítségével őrizetbe vett két budapesti nyomozót, akik a gyanú szerint befolyással üzérkedtek.

Az ügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt szerdán gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett két volt budapesti nyomozót.

A megalapozott gyanú szerint, a két férfi tavaly úgy vett át több millió forintnak megfelelő összeget, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat, információkat szerez.

A budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, valamint a Terrorelhárítási Központ közreműködésével a szerdán – házkutatásokkal is egybekötött – akcióban fogta el az egykori nyomozókat. A házkutatások során az eljáró ügyészek olyan bizonyítékokat is lefoglaltak, amelyek a bűncselekmény gyanúját alátámasztották.

A gyanúsítotti kihallgatásokat követően az ügyészség elrendelte a két gyanúsított őrizetbe vételét.

Az M1 híradója szerdán adta hírül, hogy befolyással való üzérkedéssel és önbíráskodással gyanúsítják a BRFK volt életvédelmi főnyomozóját. Az ügyészség szerint az L. F. monogramú férfi 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek megígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból.

A hvg.hu úgy tudja, hogy Labanc Ferencről van szó, aki egy angol bártulajdonosnak először azt ígérte, hogy elintéz neki bizonyos hatósági ügyeket, később viszont átfordulhatott zsarolásba a történet. Az ügyben szerintük Labanc üzlettársát, a szintén exrendőr P. Zsoltot. fogták még el.

Olvasói sztorik