Közélet

Milliárdos kenőpénz egyetlen imáért

Egy dél-afrikai férfi perre ment, mert szerinte neki köszönhető az isteni gondviselés.

Nelson Thabo Modupe keresetében 250 millió rand (nagyjából 5 milliárd forint) fizetséget követel az Eskom elektromos művektől, mert elmondása szerint vallásos áhítatával akadályozta meg, hogy a 2010-es labdarúgó-világbajnokság során áramkimaradások jelentkezzenek.

A vállalatnak írt levelében kifejti, hogy a tervezett üzemszünetekre elsősorban a villámlás és a szél miatt szoktak sort keríteni, ő pedig magára vette, hogy imádkozzon az Úrhoz, hogy a VB alatt ne legyen ilyesmire szükség. Ezzel pedig nyilvánvalóan megmentette a céget a nyilvános megaláztatástól.

A férfi keresetéből az is kiderül, hogy a pénz helyett, mintegy vagylagos szolgáltatásként elfogadhatónak tartja egy huzamosabb partnerség kialakítását.

De tekintettel arra, hogy (amennyiben igazként fogadjuk el állítását) a munka jelentős részét az Úr végezte el, a magunk részéről afelől érdeklődnénk, hogy az összegből mennyit kíván továbbutalni? Ha pedig a bíróság mégsem ítélné oda a pénzt, úgy az ügyészség tervezi-e büntetőeljárás megindítását? Hiszen ez nem más, mint isteni befolyással üzérkedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik