Közélet

Pénzmosással is gyanúsítják Simont

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága nyomoz abban az ügyben, amelyet még júniusban választott le a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Simon Gábor alapügyéről – írja szerdai cikkében a Magyar Hírlapa Fővárosi Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

Bagoly Bettina a lapnak elmondta, a KNYF még júniusban küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a szintén költségvetési csalás gyanújával folytatott alapeljárásról leválasztott ügy iratait, amelyeket megvizsgáltak, s ennek alapján költségvetési csalás és pénzmosás bűntettének gyanújával rendelt el nyomozást a főügyész, amelyet a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat le.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője annyit közölt, a pénzmosás bűntettére utaló, ez idáig fel nem derített ügyrész az alapügyben közölt megalapozott gyanúhoz nem köthető. További részletet a nyomozás érdekei miatt egyik hatóság sem árult el.

Az újság felidézi, hogy az MSZP korábbi elnökhelyettese nem csupán az osztrák Volksbankban “tárolt” 240 millió forint értékben dollárt és eurót, hanem a Népszabadság információi szerint salzburgi, grazi és zürichi bankszámlái is voltak, amelyeken alkalmanként egymillió eurót is elérő forgalmat bonyolított le.

Az egykori szocialista országgyűlési képviselőt március 12-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd a Fővárosi Törvényszék döntése alapján május 12-én házi őrizetbe, amelynek legújabb határideje október 12. – ismerteti a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik