Közélet

Lemond 10 év után megtalált fiáról az édesanya

A férj a válás alatt tűnt el a gyerekkel, tíz év után kerültek elő. Az anya lemondott a felügyeleti jogról, és az apjára bízza fiukat.

A férfi egy csalási ügy kapcsán bukott le, idén májusban kapták el a rendőrök. Országszerte károsított meg cégeket különféle szerződésekkel, összesen 42 rendbeli csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás, csaknem 75 milliót zsákmányolt. Július elején engedték ki az előzetes letartóztatásból.

A férfi 2004-ben vitte el az akkor mindössze egyéves kisfiút. A szülők Amerikában éltek, de házasságuk tönkrement, így hazajöttek elválni. A hivatalos procedúra kellős közepén a soproni vasútállomáson kitépte anyja kezéből a gyereket az apa. Azóta bujkált vele. Az asszony tíz évig nem látta a fiát.

Mikor volt férjét őrizetbe vették, a gyerek visszakerült az édesanyjához. A nő tíz éven át mindent megtett, hogy megtalálja gyermekét, most úgy döntött, lemond Ádám szülői felügyeleti jogáról, és volt férjére bízza a fiút – számolt be a Blikk.

Amíg az apja előzetesben volt, a kisfiú alig mosolygott. A rengeteg közös program ellenére is idegenként nézett az anyukájára, aki emiatt nagyon sokat őrlődött – mesélte a döntés hátterét a lapnak a nagymama. Hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy lánya lemondott volna gyermekéről, csak nem akarja erőszakkal magához láncolni, és ezzel további szenvedést okozni neki.

A szülők közjegyző előtt, írásban állapodtak meg. Az apa a Blikknek elmondta, hogy már bánja, hogy idáig fajultak a dolgok volt feleségével. Hozzátette, hogy most éppen ezért arra koncentrálnak, hogy minél jobb legyen a fiuknak, és azt is megígérte a nőnek, hogy anyagilag támogatni fogja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik