Közélet

Megúszhatja a csalást a kisfiával tíz évig bujkáló apa

Többéves nyomozás és csaknem tízezer oldalas nyomozati irat landolhat a kukában. Azért azonban még számon kérhetik, hogy elvitte a gyereket.

Első útja a rácsok mögül kisfiához vezetett annak a férfinak, akit nemrégiben csalás miatt fogtak el a rendőrök, és aki tíz évvel ezelőtt a válási procedúra közepén szívódott fel az akkor mindössze egyéves kisfiával. „Nem nagyon beszéltünk a múltról, egyelőre nem akartam firtatni, mi miért történt. Így azt sem kérdeztem, hogyan volt képes elszakítani tőlem a kisfiamat, és tíz évig bujkálni előlem” – mesélte a gyermek édesanyja a Blikknek. „Továbbra sem akarom fenekestül felforgatni a kisfiam életét, ezért eszemben sincs eltiltani az édesapjától, és másik nagymamájától. Ottó csütörtökön egy időre el is vitte Ádámkát, de meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg újra kámforrá válna vele” – fűzte hozzá.

A lap értesülései szerint a férfi ellen indított, csalás miatt folyó eljárást Békés megyében hamarosan megszüntetik. Így a 2007 óta tartó fáradságos nyomozás munkája és a csaknem tízezer oldalas nyomozati irat kerül majd kukába. Információikat az apa kirendelt védője egyelőre nem tudta megerősíteni, az erről szóló határozatot ugyanis még nem kapta meg. Ha az apa ezt az ügyet meg is ússza, a gyerek rejtegetése miatt még bíróság elé állhat, ugyanis kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt még folyik a nyomozás.

Ahogy arról beszámoltunk, a férfi egy csalási ügy kapcsán bukott le, országszerte károsított meg cégeket különféle szerződésekkel, mígnem májusban, a Békés megyei rendőrök elfogták Budapesten. Összesen 42 rendbeli csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás, miután a gyanú szerint az ország több megyéjében és a fővárosban is abból szedte meg magát, és olyan – valótlan tartalmú – támogatási szerződéseket kötött a kiszemelt társaságokkal, melyek alapján pénzt vett át tőlük az intézmények fejlesztésére. Tette mindezt úgy, hogy különböző iskolák képviselőjének adta ki magát. A korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint csaknem 75 millió forint ütötte a markát így. Kisfia mindvégig vele volt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik